Produkt bol vložený do košíka
Zoznam autorov|Zoznam výrobcov

Miso HATCHO - pasta sójová - 400g

Miso HATCHO - pasta sójová - 400g

Typ produktu: Ochucovadlo

6,40€
Skladom
Pridať do košíka

Slovo miso znamená doslovne „prameň chuti“. MI znamená „chuť“ alebo „korenie“, So znamená „prameň“. Miso je fermentovaná, vyzretá pasta zo sójových bôbov. Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení, ovplyvňuje vyváženosť prírodných uhľohydrátov, dodáva esenciálne oleje, vitamíny, minerály a proteíny vo vyváženom zložení. Zdravotné prednosti miso sú veľké.

Tradične sa miso vyrába kombináciou koji (kultivované na obilí alebo sójových bôboch), uvarených sójových bôbov, soli a vody. Táto zmes fermentuje. Podľa typu kultúry KOJI, pomeru ingrediencií (hlavne ryže, jačmeňa alebo len sójových bôbov), dobe a teplote fermentácie sa vytvoria rôzne typy misa.

Je zdrojom esenciálnych aminokyselín, vitamínov a minerálov, enzýmov, napomáha tráveniu a asimilácii potravy. Jeho denná konzumácia znižuje cholesterol, alkalizuje krv, ruší pôsobenie niektorých karcinogénov, neutralizuje účinok rádioaktivneho žiarenia a neutralizuje účinok znečisteného ovzdušia.

Je jednou z najdelikátnejších, všestranných a liečivých potravín na svete.

Slúži:
– Na povzbudenie životnej sily. Obsahuje veľké množstvo glukózy, ktorá dodáva energiu. V zime nás jedlá s miso ochraňujú pred chladom.
– Na správnu látkovú výmenu (je bohaté na minerály).
– Pomáha pri zlom trávení (obsahuje živé enzýmy).
– Vyživuje pokožku a krv, a tým podporuje tvorbu buniek a kožného tkaniva.
– Pomáha pri srdcových chorobách. Obsahuje kyselinu linolovú a lecitín, tým rozpúšťa v krvi cholesterol. Cievy sú potom pružnejšie. Preto môže byť miso aj veľkou pomocou pri predchádzaní artérioskleróze alebo vysokému krvnému tlaku.
– Miso je tiež dobré na zmierňovanie následkov silného fajčenia alebo konzumácie alkoholu.
– Miso pomáha ako prevencia proti alergiám a tuberkulóze.

Miso sa používa v prvom rade do polievok, omáčok a nátierok. Môže byť príležitostne servírované aj ako pochutina.

Overené účinky miso:

Dr. Shinchiro Akizuki, riaditeľ Saint Frands Hospital v Nagasaki bol pri výbuchu atómovej bomby vzdialený od epicentra 1800 m. Nariadil konzumáciu iba ryže natural a miso polievky. Všetci prežili okrem európskeho katolického kňaza, ktorý sa pred tým nestravoval makrobioticky. Vo vedľajšej katolíckej nemocnici zomreli všetci.

V roku 1972 bola Akizukiho teória potvrdená. Výskumom zloženia misa bol zistený obsah dipicoloniovej kyseliny, alkaloidu, ktorý na seba viaže ťažké kovy (napr. rádioaktívny stroncium) a odvádza ho z organizmu.

V roku 1981 vedci Japonského centra pre výskum rakoviny zistili, že u ľudí, ktorí pravidelne jedli miso polievky, sa výrazne menej vyskytovali niektoré formy rakovín a kardiovaskulárnych ochorení.

Pracovníci japonskej Tohoku University v Hokkaidu izolovali v mise určité substancie, ktoré rušia účinok niektorých karcinogenov - látok spôsobujúcich rakovinové bujnenie.

Profesor Akihiro Ito na Hirošimskej univerzite predniesol správu, že do Európy po nehode v Černobyle doviezli niekoľko kamiónov sójového misa.

Profesor Ito zdôvodnil, že u ľudí, ktorí boli chránení proti radiácii misom, ako krysy, ktoré boli misom krmené a ožiarené, bol vývoj rakoviny menší než u krýs, ktoré miso nikdy nedostali.

Profesor Ito nebol prekvapený, že pomer rakoviny pečene bol u krýs nekrmených misom o 100 až 200 % vyšší než u krýs, ktoré miso pravidelne dostávali.


Zloženie: sójové bôby, voda, fermentačné činidlo, morská soľ

Viac o Mise si môžete prečítať v nasledujúcom článku:

Miso – jedna z najdelikátnejšiích všestranných liečivých potravín na svete

Tento produkt u nás nájdete v týchto kategóriach:

Potraviny > Soľ, koreniny a ochucovadlá
Kontaktovať nás môžete emailom:

ezoshop@ezoshop.sk

alebo vyplnením formulára:

Kontaktný formulár